Продажба на дограма Бургас

гр.Бургас0876 / 771 300

PVC дограма

Задържа по-добре топлината и пропуска по-слабо студа отвън. Притежава всички качества що се отнася до уплътнение, поддръжка и външен вид, но с по-добри топлотехнически характеристики, което избягва недостатъците на алуминиевите профили. PVC не корозира, а като термопластичен материал при рециклиране запазва всичките си качества. Дограмата от PVC привлича с дълготрайността си и евтината си поддръжка.

 

Поливинилхлоридът (изходния материал за PVC дограмата) е полимерен материал и остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура.

 

Фирмите – производители на профили развиват непрекъснато своите технологии, влагайки все по-усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето.

 

Благодарение на многокамерната си конструкция, PVC-дограмата притежава отлични топло- и звукоизолиращи свойства, а колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията, но съответно и по-висока става цената на прозореца.

 

Освен масовия бял цвят се предлагат много други цветове и декорации, имитиращи дърво. Дограмата от PVC е издръжлива на климатични промени, защитена е от UV-лъчение, цветовете са дълготрайни. PVC дограмата старее по-бързо от алуминиевата поради органичния си произход.

 

Алуминиева дограма

Алуминият е многофункционален лек материал с минимален разход за поддръжка. Има дълъг живот, устойчив е на метеорологични условия и корозия, може лесно да се формова и да се преработва многократно с минимални загуби на материал.

 

Алуминиевата дограма е много здрава и на практика вечна. Алуминият не корозира от влагата, не се влияе от големите температурни разлики и запазва структурата си завинаги. Позволява сложни архитектурни решения. Използва се за помещения с най-различно предназначение. Лесно се поддържа и осигурява много висока плътност при затваряне.

 

От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване. Това са пластмасови вложки (изработени от полиамид), които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство.

 

Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати. Препоръчва се избор на алуминиев профил с термично прекъсване минимум 16, а желателно е да бъде с 20 и повече мм.

 

Традиционно дограмата се предлага в бял цвят, но профилите могат да бъдат прахово боядисани практически в цялата цветова гама, което естествено, повишава цената.

Алуминиевата дограма се използва навсякъде, където съществуват повишени изисквания за здравина. Затова този материал доминира при изграждането на зимни градини и окачени фасади.

 

На пазара се предлага и алуминиева дограма без прекъснат термомост, известна още като „студен профил“. Нейното използване в жилището също е възможно, но то се ограничава до направата на вътрешни врати, предимно на бани и тоалетни, вътрешни преградни стени и други интериорни решения.

 

Приложима е и за остъкляване на тераси, които не се отопляват. Монтирана на външна стена в отопляемо помещение с висока влажност на въздуха, гарантира образуване на конденз и мухъл, затова такъв вид употреба не е желателно.