Заведения Кърджали

Ресторант Босфор - Меню

Сервира закуска, обяд, вечеря, напитки и най различни десерти. В Босфор ресторант може да започнете деня с една чудесна ТУРСКА ЗАКУСКА.

 

Разнообразната, хранителна и полезна турска закуска е чудесно начало на деня. Типичната турска закуска представлява парче сирене, малко мед или сладко, поднесено в купичка, и купа със зелени или черни маслини. На масата трябва да има също така някакъв вид салам, сварено или пържено яйце, парче краве масло, нарязани на парчета краставици и домати. Задължително на масата за закуска трябва да има вода и пресен хляб, известен като екмек. Това е типичен турски хляб, който е много вкусен.

 

В Турция закуската е специално хранене, което не бива да се пропуска. Тя се нарича кахвалти и буквално се превежда като храна, която се яде преди кафето. Старинната турска традиция повелява чаша турско кафе да се изпие след закуската. С чашата кафе се поднася вода. По време на закуската може да се пие ароматен чай. Чаят се запарва в чайник на две нива и се пие в малки чаши.

 

Традиционната турска закуска е много дълга и лесно прераства в обяд. Изобилието от различни видове храни не може да остави никого равнодушен към предлаганите продукти.Продуктите, характерни за традиционната турска закуска, са достатъчно хранителни, но в същото време не обременяват стомаха, тъй като не са тежки и лесно се усвояват.Турската закуска се препоръчва от много диетолози, тъй като дава добър старт на деня и до обяд организмът е зареден с енергия.

 

Специалитети на които залагаме са кебапите. Вероятно най-древното месно ястие в турската кухня КЕБАПА. Много популярни в Турция са месо в пита – лахмаджун, Адана кебап и, разбира се, кюфтетата.Тук в Босфор ресторант може да се насладите на всичко това и на голямото ни разнообразие от най-популярните специалитети от турската кухня.

 

Ако не сте гладни просто се подсладете при нас. Заповядайте да опитате най вкусното кюнефе в гр. Кърджали а именно в Босфор ресторант. Следвайки арабското влияние, този десерт се появява в турската кулинарна традиция, за да стане един от най-известните й символи.

 

Босфор Турски ресторант предлага безплатен Турски Чай на всеки клиент поръчал продукти от кухнята ни.

 

Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали
Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали
Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали Заведения Кърджали