Наргиле бар София

   0886 / 664 912

Интересно

„Кайро е луд град!“ – това вероятно е едно от първите неща, които ще чуете, пристигайки в столицата на Египет. Градът е с огромно население и несъмнено ще усещате почти постоянно неговата пренаселеност и неспирна активност. 

 

С население около 7,8 млн. души (2006), а с предградията – около 17 млн. души (2009) Кайро е най-големият метрополис в Близкия изток и Африка и 11-тият по големина в света.[1] 

Като главен стопански, административен, културен и туристически център, в Кайро има много правителствени офиси, учреждения, бизнес центрове, хотели, както и най-старият в ислямския свят университет – Ал-Азхар. 

 

През вековете, още преди четири хиляди години, Египет е земя, на която се пресичат много цивилизации. Фараоните, заедно с гърци, вавилонци и римляни, са оставили своите отпечатъци. Мюсюлманите от Арабския полуостров, водени от Амр ибн ал-Ас, въвеждат исляма в Египет. 

 

Забележителностите, които трябва да видите са: 

* Пирамидите в Гиза 

 

В покрайнините на Кайро, тези пирамиди са душата на оцеляването на Седемте чудеса на света. В по-големите пирамиди се допускат само по 300 души дневно. 

Музей на Слънчевите лодки (при пирамидите в Гиза) 

Изложени са барките – лодки, които са били използвани за прекарване мумиите на починалите през Нил към храма гробница. 

 

Кулата на Кайро 

Това е другият символ на града след пирамидите. 360-градусовата панорамна гледка от върха й е най-ясна късно сутрин или рано следобед. 

 

На 30 км от Кайро може да видите една дива гледка. Судански търговци идват заради продажбата на камили в една сякаш карнавална атмосфера. Това място не се намира лесно, така че по-добре си организирайте транспорт през туристическа агенция или хотела. 

 

„Хан ел Халили“ в сърцето на Кайро е един от най-големите базари в света – разпрострял се на всички страни, объркващ, затворен град-в-града, за първи път изграден като кервансарай през 1382 г. Тук може да се намери почти всичко. Минибазари в рамките на базара са се специализирали в артикули като килими, злато, платове, парфюми и козметика (където миниатюрни гърненца с прах за почерняне на клепачите а ла Клеопатра са приготвяни от изгорени, натрошени костилки на маслини).

Cairo relax Bar & Dinnier

Наргиле бар София

 

Наргиле бар София

 

Наргиле бар София