Виж профил

Сервира закуска, обяд, вечеря, напитки и най различни десерти. В Босфор ресторант може да започнете деня с една чудесна ТУРСКА ЗАКУСКА.

Разнообразната, хранителна и полезна турска закуска е чудесно начало на деня. Типичната турска закуска представлява парче сирене, малко мед или сладко, поднесено в купичка, и купа със зелени или черни маслини. На масата трябва да има също така някакъв вид салам, сварено или пържено яйце, парче краве масло, нарязани на парчета краставици и домати. Задължително на масата за закуска трябва да има вода и пресен хляб, известен като екмек. Това е типичен турски хляб, който е много вкусен.

В Турция закуската е специално хранене, което не бива да се пропуска. Тя се нарича кахвалти и буквално се превежда като храна, която се яде преди кафето. Старинната турска традиция повелява чаша турско кафе да се изпие след закуската. С чашата кафе се поднася вода. По време на закуската може да се пие ароматен чай. Чаят се запарва в чайник на две нива и се пие в малки чаши.

Традиционната турска закуска е много дълга и лесно прераства в обяд. Изобилието от различни видове храни не може да остави никого равнодушен към предлаганите продукти.Продуктите, характерни за традиционната турска закуска, са достатъчно хранителни, но в същото време не обременяват стомаха, тъй като не са тежки и лесно се усвояват.Турската закуска се препоръчва от много диетолози, тъй като дава добър старт на деня и до обяд организмът е зареден с енергия.

Специалитети на които залагаме са кебапите. Вероятно най-древното месно ястие в турската кухня КЕБАПА. Много популярни в Турция са месо в пита – лахмаджун, Адана кебап и, разбира се, кюфтетата.Тук в Босфор ресторант може да се насладите на всичко това и на голямото ни разнообразие от най-популярните специалитети от турската кухня.

Ако не сте гладни просто се подсладете при нас. Заповядайте да опитате най вкусното кюнефе в гр. Кърджали а именно в Босфор ресторант. Следвайки арабското влияние, този десерт се появява в турската кулинарна традиция, за да стане един от най-известните й символи.

Босфор Турски ресторант предлага безплатен Турски Чай на всеки клиент поръчал продукти от кухнята ни.

Opening Hours

Понеделник

08:00 - 24:00

Вторник

08:00 - 24:00

Сряда

08:00 - 24:00

Четвъртък

08:00 - 24:00

Петък

08:00 - 24:00

Събота

08:00 - 24:00

Неделя

08:00 - 24:00

Свържете се със собственика