Вили в балкана Ракитна

с. Ракитна0878 / 777 684

Заповядайте във Вила Фауна

Прекрасно тихо място за любителите на природата и изходна точка за маршрути в Пирин, Кресненския пролом, както и към Национален парк “Керкини” в близка Гърция.

 

Реставрирана стара селска къща обзаведена и декорирана в стил “рустик”. Разположена е в село Ракитна, Община Симитли, над красивото Кресненско дефиле на река Струма.

 

Разполага с общо 5 стаи със самостоятелни санитарни възли, в които могат да бъдат настанени до 13 души, но оптимално е за 12 възрастни (от които 3 двойки), както следва:

1 стая със спалня 144 см; 1 стая със спалня 124 см + 1 единично легло 72 см; 1 стая със спалня 164 см; 1 стая с 2 единични легла по 82 см; 1 стая със спалня 164 см + 2 единични легла по 82 см. Има механа с камина в която могат да се настанят до 15 души, но оптимално до 10. Има сателитна TV само в механата. Слабо GSM покритие.  В процес на изграждане е интернет връзка. При топло време може да се ползват терасите (със и без навес) с изглед към Пирин, Малешевска планина и Кресненското дефиле.

 

Разполага с напълно оборудвана кухня за самостоятелно приготвяне на храна.  При предварителна заявка може да бъдат приготвени местни ястия от персонала на “Вила Фауна”.

 

При предварителна заявка може да се осигурят коне за езда, велосипеди  и стрелба с лък. Също така в Кресненското дефиле можете да се включите в рафтинг и други екстремни забавления.

 

Персонала на “Вила Фауна” предлага еднодневни и почасови турове за наблюдение на птици (вкл. лешояди, орли, пойни птици и др.), влечуги и земноводни.

 

За любителите на фотографията на природа има създадени укрития за снимане на лешояди, пойни птици и др.  В непосредствена близост до “Вила Фауна” могат да бъдат снимани елени лопатари, костенурки, късороги родопски говеда, каракачански овце и кучета.

 

“Вила Фауна” е само на час и половина път с кола до Национален парк “Керкини” в Гърция където могат да се наблюдават и снимат много видове водолюбиви птици. С лодка може да се посети колонията на чаплите, кормораните и пеликаните.

 

“Вила Фауна” може да бъде наета изцяло за уикенди, празници и др. като цената за една нощ е 300 лв., а за две нощи 550 лв,, за три 800 лв. В тези суми са включени измиване от персонала на ползваните съдове веднъж дневно (сутрин) и горивото за камината и отопление. Заявки за приготвяне на храна от персонала и други услуги се уговарят спрямо желанието и броя на клиентите и се заплащат допълнително. За повече нощувки цената е по договаряне.

 

При единични посещения цената се определя от сезона, броя и интересите на посетителите и продължителността на пребиваване.

Вила Фауна