Сгъваеми стъклени системи Бургас

гр.Бургас0886 / 200 111

Сгъваеми стъклени системи

Фирма Вип Пласт е усвоила и е в състояние да предложи уникална система за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

 

за екстериорно приложение:

  • * остъкляване на балкони
  • * хотели, ресторанти, магазини, кафенета
  • * басеини
  • * тераси и веранди.....

за интериорно приложение:

  • * за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения
  • * за конферентни зали
  • * вътрешни преградни стени конструкции.

 

Предимството на тези системи е,че при поставянето им не се нарушава външния вид на сградата.Системите са без вертикални профили,което пък от своя страна не нарушава вашия изглед.

 

Всички стъклени крила се отварят навътре като отварянето може да бъде частично или изцяло и се прибират плътно до стената.Това позволява и лесното, и бързото им почистване.

 

Поставянето на безпрофилна стъклена система е едно гъвкаво решение, тъй като крилата могат да преминават през всякакви ъгли от 90 до 270 градуса.

 

Сигурност!

Стъклените крила се изработват от триплекс 8мм. Триплексът е многослойно ламинирано стъкло . Слоевете стъкло се свързват с различни видове многокомпонентни смоли или лепила. След смесването на компонентите смолата се втвърдява в безцветен прозрачен слой, който не нарушава оптичните свойства на стъклото и се характеризира с висока адхезия, якост на опън и пластичност. Ако при силно натоварване стъклото се счупи, то парчетата остават залепени към смолистия слой, така че почти не съществува опасност от нараняване. Многослойните стъкла се характеризират с добри звукоизолационни качества, тъй като енергията на звуковите вълни се поглъща от еластичния смолист слой.

 

Предимства!

* Насладете се на терасата целогодишно със сгъваемата стъклена система

* Защита от вятър и дъжд

* Намалява шума с 10-12 db,  лесна за почистване отвътре

* Насладете се на слънцето през зимата

 

Видовете безпрофилни системи, които фирма ВИП ПЛАСТ ООД предлага са:

 

1.Плъзгаща система
Плъзгащата система има 5-канална релса, като всяко крило се движи в отделен канал. Събирането на крилата може да стана в двата края, като се прибират едно зад друго. Плъзгащата система е с долно водене и може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 5мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони).
Максималната ширина на едно крило е до 1 метър и височина – между 2,5 и 3 м. Стъклата са 10 мм. закалени,като могат да бъдат в различен цвят от бяло.

 

2.Сгъваема система
Сгъваемата система се състои от долна и горна носещи релси, по които се движат крилата. В краищата системата е рамкирана със завършващи странични профили. Стъклата са поставени в стъклодържащи профили посредством антибактериален силикон.
Всяко стъклено крило има 4 бр. двойни рокли, чрез които се придвижва по релсите. Между стъклата се поставят Н-образни уплътнители, които предпазват помещението от дъжд, прах, вятър и същевременно не пречат на гледката заради прозрачния си цвят.
Стъкленото крило, което се намира до точката на събиране на стъклата е статично и се отваря на 90°,а до него се събират останалите крила.
Максималната ширина на едно крило е до 0,75 м и височина – до 1.75 м. Стъклата са 8 мм. ламинирани (триплекс).

 

3. Висяща система
Системата е по-различна от стандартната сгъваема по това, че е с горно водене(има релса само в горната си част), затова се нарича висяща.
Висящите системи за остъкление са подходящи за заведения, магазини, веранди и басейни.
Специфичното при тези видове системи е, че крилата се движат само по горна водеща релса, което я прави подходяща за този вид остъкления, където се предполага по-интензивно преминаване.
Стъклата които се използват за тези видове системи са 10 мм. закалени.

Стъклени системи