Рисунки по поръчки, татуировки София

гр.София0878 / 561 488

За нас

Казвам се Божияна Валентинова Георгиева. Родена съм на 02.27.1987г. в гр. София. Аз съм артист и единственото ми желание е да се занимавам с изкуство, независимо с какъв вид изкуство, но с различни материали. Така до ден днешен изпълнявам своето желание!

 

След основното си образование в 108-мо СОУ, се явих на  изпити във всички възможни художествени училища! Приеха  ме навсякъде! Аз избрах да получа сред-ното си образование в СХУПИ ( средно художествено училище за приложни изкуства), специалност „Обработка на художествени тъкани“. Имах честта да бъда обучавана от много добри артисти и преподаватели, които след това се превърнаха в мои приятели и колеги !

 

Веднага след завършване на средното си образование /2006г./ кандидатствах в  НХА ( Национална Художествена Академия), гр.София! Бях приета в специалност „Живопис“ в класа на изключително способните художници-живописци проф. Теофан Сокеров и доц. д-р Кирил Божков. След защита на бакалавърска степен /2010г./, продължих следването си още две години /до 2012г./ под опеката на същите преподаватели и защитих магистърска степен.

 

През всички тези години участвах в редица изложби и формати, а именно:

* Обща изложба с проф.Теофан Сокеров в гр.Ловеч 2006 г. (едно от първите ми участия на подобно равнище );

* През 2010 година организирах първата си самостоятелна изложба в град София; 

* 2012 участие в изложба в НХА под ръководството на проф. Стоян Домусчиев;

* две участия /през 2014г и 2015г./в Поморииски пленери  под ръководството на Кунка Бакалова с последващи изложби в гр.Поморие и инициативата”Картина от мнозина”;

* 2014г. участие в обща изложба в гр.Бургас- „ В началото бе рисунката”;

* 2014г. участие във формата „ Аз започвам, ти завършваш”, под ръководството и  с  участието на доц. д-р Кирил Божков, включващ много чуждестранни участници;

* 2015г. втора самостоятелна изложба отново в град София;

* 2015г.участие в обща изложба в гр.Варна;

* две участия в частни търгове и др.

 

Много мои картини са продадени в страната, но и извън  границите на България! Имам откупени творби в Канада, Русия, Америка и др.

 

През всички тези години аз опитах да задоволя любопитството си към различните материали и подходът към тях. Занимавах се с живопис / с маслени бои, акрилни бои, акварелни бои, сух пастел, маслен пастел, монотипии –туш и др.), колаж, а също и със скулптура / дърво, глина релеф и др./, с графика / офорт, акватинта, линогравюра, суха игла и др./, със стенопис, с рисуване върху тяло/ Body art/ с участия в страната и др.

 

Все още не изпитвам задоволство от опитаните до момента техники и материали.Ето защо в днешни дни съм се отдала на овладяване на следващата ми страст, а именно татуиране ! Правенето на татуировки за мен НЕ е просто начин за изкарване на пари (както стана модерно в последно време!?!) .Аз приемам това, като изкуство с коренно различни техника и подход ( машина и живи хора, които ще носят творбите ми върху тялото си!

 

Това че хората ще носят моята творба на тялото си цял живот, както и че целя да се чувствам удоволетворена от работата си е достатъчна причина, за да давам  най-доброто от себе си, за да покривам общите ни изисквания и нужди т.е. аз клиентът ми да сияем от щастие след завършване на общата ни работа !

 

Работейки с машина за татуиране, създадена специално за художници, с високо- качествени материали преоткривани през годините, както и вече няколко годишният ми опит ме карат да се чувствам достатъчно свободна и сигурна в това което правя и съм щастлива от всекидневното си развитие !

 

Art By B.G-Yana