Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търсене

Гугъл получи глоба за 400 млн. долара, следи потребители нерегламентирано

Гугъл получи глоба за 400 млн. долара, следи потребители нерегламентирано

Основният момент в обвинението беше практиката на компанията, която казваше на потребителите, че могат да изключат проследяването на местоположението в настройките си от „История на местоположенията“, но не и да ги уведоми, че в настройките „Активност в мрежата и приложенията“ също се събират данни за местоположението им.

„Технологичната компания трябва също да реформира своите практики, за да бъде по-прозрачна с потребителите“, допълни Джеймс.

„Гугъл“ тихомълком е проследявала своите потребители с цел да се реализират печалби и сега ние виждаме резултата пред правосъдието. Всеки човек трябва да може да взема свои собствени решения относно своите данни и как се използват. Ние ще продължим да държим компаниите, които нарушават закона, отговорни и ще защитаваме потребителите от дружества, които поставят печалбите пред интереса на хората“, каза още главният прокурор на Ню Йорк.

Google използва данните за клиентите, които събира, за да създаде подробни профили и да насочва реклами от името на своите рекламни клиенти. Данните за местоположението могат да разкрият до голяма степен самоличността и навиците на дадено лице и могат да се използват за неговото профилиране, предава още ДПА.

Коментари (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с