Търсене

Виж профил

Пчелна ферма от покрайнините на Стара планина предлага на Вашето внимание пчелен мед под формата на крем.

Крем-мед. Що е то?

Приготвен от 100% чист пчелен мед. Крем-медът се получава по специална технология чрез механично въздействие и управление на процеса на кристализация при определена температура.

Както всички знаем истинският пчелен мед се добива в течно състояние, след това кристализира и става твърд (т.нар. „захаросан мед”). Освен двете консистенции, съществува и трета, която се постига чрез механично въздействие. Полученият продукт се нарича крем – мед, тъй като по консистенция прилича на крем. В това състояние той става много по-лесен за консумация, защото не се стича при намазване, не цапа ръцете, масата, покривката и за разлика от твърдия мед, лесно може да се намаже на филийка или палачинка. В процеса на получаване крем-меда не губи полезните си свойства. Остава със същото качество, с каквото е бил, просто променя цвета и консистенцията си.

Тази технология идва от Западa. Канадците първи измислили разбиването на меда през 1928 г. След това започва разпространението му и в Русия. Крем – медът набира все повече популярност, тъй като е много по-удобен за консумация от течния или твърд мед.

Ние Ви предлагаме нашият крем- мед в няколко вида:

  • с домашен шоколад с лешници – 700гр. – 12,00лв – състав: 15% шоколад (с какао и лешници, без мляко и без захар), 85% натурален пчелен мед;
  • с ягоди – 700гр. – 11,00 лв. – 15% ягоди (без добавена захар), 85% натурален пчелен мед;
  • с боровинки – 700гр. – 11,00лв.- 15% боровинки (без добавена захар), 85% натурален пчелен мед;
  • със смокини – 700гр. – 11,00лв. – 15% смокини (без добавена захар), 85% натурален пчелен мед;
  • с горски плодове – 700гр. – 11,00лв. – 15% микс горски плодове (без добавена захар), 85% натурален пчелен мед;
  • натурален – 700гр. – 10,00лв. – 100% натурален пчелен мед.

 

Всички продукти са напълно натурални. Няма добавена захар и консерванти.

Свържете се със собственика