Търсене

Виж профил

Декоративен камък Пазарджик

Производство на декоративен камък подходящ за външна и вътрешна декорация на стени. Изработваме всякакви цветове по желание на клиента.

Камъкът е един от първите природни материали, които човек използва за строителство. С течение на времето модерните технологии го изтласкват на второ място. Основното предимство на декоративният камък е, че не изисква предварителна работа върху мястото, където ще бъде монтиран. Днес той се използва основно при ремонтни работи, но не всеки може да си позволи да облицова къщата си с него, тъй като това е скъпа и трудоемка работа. Необходима е допълнителна работа по усилване стените и обработване на самите камъни.

За любителите на този материал днес има алтернатива – разработена е технология за приготвяне на изкуствени камъни. Името „изкуствен камък“ се отнася преди всичко към произхода на камъка, а не толкова към неговия външен вид. Да се установи разликата между естествен и изкуствен камък е възможно само от много близко разстояние.

Съвременната технология позволява се имитира не само формата, но и цвета на този природен материал.

Съставните елементи на изкуствения камък са: цимент от най-високо качество (портланд), леки натурални напоителни (керамзит) и натурални висококачествени бой.

Технологията на приготвяне на изкуствения камък е лесна. Сместта от посочените по-горе съставки се излива в специални форми – едната приличащи напълно на естествени камъни, а другата плоска. В резултат се получава своеобразен „козунак“. Неговата площ варира от 5 кв. см до 0,5 кв. м, а дебелината му е от 1 до 10 см.

Свържете се със собственика