Търсене

Виж профил

Къща за гости село Черни Връх

Деребеевата къща се намира във село Черни Връх, полите на Стара планина – на 100 км. от Варна, 100 км. от Бургас и на 40 км. от Шумен. Както и казват, перлата на Смядовска община, бъдещето арбанаси.

Това невероятно място разполага с два апартамента – единият с три тройни стаи, другият с две тройни стаи и обща трапезария с кухня, кафе машина и безплатно кафе, както и с тост- грил . Навън е изградена пещ с чеверме, а долу, био инфинити езеро.

Съществуват няколко модела на агротуризъм. Британският предвижда тесен контакт на туристите с фермерското семейство, многобройни екскурзии, а също така конна езда. Френският модел се отличава с наклон към гастрономията и винения туризъм. При това често туристите се настаняват не при местни жители, а наемат отделно жилище. Германският модел предлага настаняване във фермата и въвличане на гостите в ежедневната работа на местните – работа на полето, паша на животните, лов и риболов.

Един от най-добрите модели на агротуризъм дава Италия. Там почивката в селската местност е съвместена с гастрономически и винени турове, с посещение на различни фестивали и потапяне в националната култура.

А ние българите, го разбираме така!!!

Дегустация както на домашното вино, така и на суджука, да не забравяме ракията, туршията, зелето, баницата и все едни такива неща, няма нужда от турове, всичко е на място. За британците добре, но това конна езда ,не е като да се качиш на кола или скутер, иска си умения и физическа подготовка, настаняване във фермата, освен ако не си носиш маска или ти е запушен носа, работа на полето, паша на животните, лов и риболов. От това единствено риболова, и то ако те влече. За лова трябват такси, сертификати, документи и умения. В работата на полето и пашата, пък са необходими трудов договор, медицинско и става сложно.

Заповядайте!

За всеки имам по нещо, ако няма ще го измисля!

П.С. Био инфити басейна ,това е идея която се породи следствие на дългите ми години по света, четенето на книги като, лив лонг лаин скеип дизаин и други, племиниками който получава алергия от комбинацията на слънце и море.

Свържете се със собственика