Търсене

Виж профил

Естетична дентална медицина Варна

Порцеланови фасети – най-естетичния и модерен подход за промяна на  формата, цвета и позицията на зъбите, с което се постига една блестяща усмивка. Чрез порцеланови фасети може да се затворят разстояния между зъбите по един незабележим начин. Фасетите представляват тънки порцеланови плочици, които се залепват върху предната повърхност на зъбите, която предварително е обработена в различна степен. Те изглеждат изключително естествено и красиво, и представляват дългосрочно решение за вашата усмивка.

Циркониеви коронки и мостове – най-високо технологичната корона/мост в денталната медицина. Поради изключителната си здравина се прилага при изработката на мостове с един или повече липсващи зъби. Тя е основен избор при нужда от  биотолерантна корона, която не преоцветява венеца върху силно преоцветен зъб.

Избелване на зъбите – зъбите потъмняват в годините и се преоцветяват  от различни храни и напитки. Красивата и блестяща усмивка е част от вашия чар. Избелването се извършва чрез предварително изготвени меки силиконови шини и специален гел, който се поставя в тях. Шините носите в удобно за вас време – обичайно нощем. Процедурата продължава 10-15 дни, а резултатът се задържа с години. Може да се повтори след 1-2 години. Има и метод за експресно избелване на зъбите в клинични условия чрез лампа. Резултатът се вижда веднага, но се запазва краткотрайно.

Бондинг – метод, при който чрез добавяне на специални композитни материали върху повърхността на зъбите, се променя тяхната форма и външен вид. Лесен, бърз и достъпен метод за постигане на красива усмивка.

Имплантология
Представлява съвременно лечение, при което се заместват липсващи зъби. Огромното му предимство е, че не се налага изпиляването на съседни зъби за направата на класическа мостова конструкция. Липсващите зъби нарушават възможността за добро стриване на храната и водят до множествени функционални промени в дъвкателния и лицевия апарат. Имплантите са решение и при липса на всички зъби като дават възможност да се избегне носенето на цели пластмасови протези. Решението за поставяне на импланти е отговорно и трудно за вас, затова ние ще ви предоставим изключително пълна и подробна информация за цялата процедура. Поставянето изисква обстоен преглед и назначаването на допълнителни образни изследвания за изработването на индивидуалния ви лечебен план с импланти.

SKY Fast & Fixed

Концепцията на немската компания BREDENT GROUP – SKY Fast & Fixed се прилага при тотално обеззъбени пациенти или при такива, на които им предстои да бъдат тотално обеззъбени. Тя позволява с минимален брой импланти – 6 за горна челюст и 4 за долна челюст – всички зъби на пациентите да бъдат напълно възстановени чрез неподвижни конструкции.
Всички знаем за случаи, при които хора на възраст от 40 г. до 70 г. и все още в разцвета на силите си, са загубили зъбите си в резултат на агресивен пародонтит. Други пациенти в същата възрастова група все още имат някакви запазени зъби, които поддържат повече или по-малко или снемаеми протези в устата. Но сега, някои от тези зъби са станали толкова неустойчиви и разклатени, че трябва да бъдат премахнати. По този начин останалите вече не са в състояние да поддържат протезата на място. До този момент решението е било „тотална протеза” или възстановяване върху голям брой импланти. Тоталните подвижни протези са „кошмарен сценарий” за пациентите, защото, макар че те все още се чувстват млади и в разцвета на живота, този вид протеза им дава усещането, че са остарели.

Новата концепция SKY fast & fixed

Новата концепция SKY fast & fixed дава възможност с по-малък брой импланти да се постигне веднага неподвижно възстановяване на зъбите.
Основното предимство за пациентите е, че те могат да напуснат денталната практика с надеждно фиксирани зъби в същия ден след поставянето на имплантите. Концепцията позволява да се използва съществуващата кост и да се избегне нуждата от допълнителни хирургични процедури – например синус-лифт или поставяне на изкуствена кост. Лечебната концепция SKY fast & fixed съчетава много години на опит и знания в областта на хирургията и протезирането, както и прилагането им върху импланти.

Уникалното при тази лечебна концепция е начинът, по който е определена позицията на заднитe импланти – под ъгъл в челюстната кост, което позволява дълготрайна мостова конструкция да се завинти за имплантите в същия ден. Този тип подреждане осигурява възможност за стабилизиране на имплантите веднага след операцията и те се вкостяват без проблем до 3-4 месеца.

Чрез лечебната концепция SKY fast & fixed пациентите ще „загубят” ненадеждните си зъби, но и ще им бъдат възстановени с дълготрайна временна мостова конструкция в един и същи ден. Те могат да се приберат вкъщи след няколко часа лечебни процедури и веднага да са в състояние да се хранят, да се смеят и да се радват на живота пълноценно. Това e истинска победа за пациентите и предвещава края на частичното или пълното подвижно протезиране.

Нашите пациенти споделят с истинска радост колко лесно е сега да говорят, да се хранят и да се усмихват пак! Веднага, след като лечението е изцяло завършено, техният подобрен жизнен стандарт и увереност заблестяват истински!

Пътят към чаровна усмивка и здраво фиксирани зъби следователно е по-кратък, отколкото много хора мислят – процес на откровен разговор с пациента и щателни, задълбочени изследвания гарантират ясно това.
Чрез лечебната концепция SKY fast & fixed пациентите ще „загубят” ненадеждните си зъби, но и ще им бъдат възстановени с дълготрайна временна мостова конструкция в един и същи ден. Те могат да се приберат вкъщи след няколко часа лечебни процедури и веднага да са в състояние да се хранят, да се смеят и да се радват на живота пълноценно. Това e истинска победа за пациентите и предвещава края на частичното или пълното подвижно протезиране.

Нашите пациенти споделят с истинска радост колко лесно е сега да говорят, да се хранят и да се усмихват пак! Веднага, след като лечението е изцяло завършено, техният подобрен жизнен стандарт и увереност заблестяват истински!Пътят към чаровна усмивка и здраво фиксирани зъби следователно е по-кратък, отколкото много хора мислят – процес на откровен разговор с пациента и щателни, задълбочени изследвания гарантират ясно това.

Ендодонтия / канално лечение /
Изключително важна част от денталната медицина, често подценявана от пациентите. Ендодонтията се занимава с лечението на остри и хронични възпаления на нервите в кореновите канали и на периапикалните тъкани. Често възпалителните процеси не са свързани с никакви усещания при което се стига до внезапно издуване в лицево-челюстната област. Всички умъртвени зъби трябва да бъдат проследявани периодично с рентгенови снимки, за да не се стига до тежки и травмиращи хирургични операции.

Пародонтология /възпаление на венците/
Пародонталните заболявания, като гингивит и пародонтит, са широко разпространени. Ако не се обърне достатъчно внимание, заболяванията могат да прогресират и да доведат до загуба на един или всички зъби