Виж профил

Футболна академия София

„Казвам се Петър Иванов Шопов, роден на 14.01.1978г в град БАНСКО. Имам 15-годишна професионална кариера като футболист. Играл съм в отборите на Левски(София), Славия(София), Пирин(Благоевград), както и в клубове от Сърбия, Словения, Казахстан, Гърция и Кипър. Имам мачове за всички национални отбори, с изключение на мъжкия. Притежавам УЕФА А лиценз за треньор по футбол. Преминал съм редица обучения и стажове в Бенфика, Динамо(Загреб) и методиката Coerver, която е насочена към индивидуалното развитие във футбола. Като треньор по футбол, работих 4 години в школата на ПФК Славия (София). От 2018 година се занимавам с индивидиуални и групови тренировки във ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ ПЕТЪР ШОПОВ.“

Футболната академия, в мое лице, тъй като само аз водя тренировките, има за цел да развива индивидуалните  технически умения, психологически способности и определени физически качества, на деца, юноши и професионални футболисти. Съчетанието между високо ниво на функционална техника и самоувереност е ключов фактор за успешна професионална кариера, а точно тези компоненти изискват дългогодишна, целенасочена и постоянна практика. Индивидуалният подход,от страна на треньора, съобразен с моментното спортно-техническо състояние и способност за възприемане и възпроизвеждане на трениращия, подпомага и ускорява трайното и устойчиво развитие на неговия потенциал. В академията тренират от 5-годишни деца, момчета и момичета, до професионални футболисти.

Когато става въпрос за долна граница в годините, всичко е строго индивидуално и зависи от самото дете, така че няма строго фиксирано ограничение от тази гледна точка. Първата тренировка, с всеки желаещ, независимо от възрастта му/ѝ, е индивидуална, като целта е взаимно да се опознаем, аз с потенциала и моментното състояние на футболиста, а той с методиката ми и начина на провеждане на заниманията. Изключително важно е на трениращият да му доставя удоволствие съвместната ни работа, за да може тренировките да бъдат максимално ефективни. Максималният брой на групите, с които тренирам, е 6 човека, като с най-малките е до 4-ма. Съществува възможност и за индивидуална тренировка, в която работя с един играч. Тренировките се провеждат всеки ден, включително Събота и Неделя. Продължителността е един час. При желание от страна на родителите предлагам консултации, свързани с начина, по който те е необходимо да се държат и подкрепят детето си, по време на и след мач, както и цялостното им отношение към процеса на изграждането на неговата увереност и самочувствие. Комплексното развитие на детето от ранна възраст увеличава неимоверно шанса за реализация като професионалист.