Търсене

Виж профил

Груминг салон Пловдив

Дейността ни е в областта на грууминг услугите. Груумингът е събирателно понятие за всички процедури по поддържането на добрия външен вид на домашния любимец.

Той включва:

• Разресване на козина;
• Почистване на уши, очи;
• Почистване на лицеви и други гънки по тялото;
• Рязане на нокти;
• Къпане;
• Подстригване

Според породата, вида козина и възрастта на кучето, всяка процедура има определен вид техника, изисквания и честота на прилагане. Грууминг процедурата е нещо, с което кучето трябва да свикне от малко, за да не го приема като заплаха, а като нещо приятно. Така то се отпуска с времето и работата става по-лесна, а съответният резултат – по-добър. Упойка и всякакви подобни вещества НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ!

Въпреки, че много стопани мислят, че кучето им не трябва да се къпе повече от 1-2 пъти годишно, това не е така, ако искат то да е чисто и здраво. С професионалната козметика, която използваме животното може да се къпе и всяка седмица, дори по-често, без да има негативни ефекти от това. Времето между къпанията на едно куче зависи от неговите лични потребности, нужди и самото му предназначение (изложбено, работно, домашно куче, живеещо вън или вътре и т.н.).

НЕ Е ВЯРНО, че дългокосместите кучета и тези със среден косъм трябва да се подстригват късо през лятото, за да не им е топло! В повечето случаи това е огромна грешка, което води до увреждане на косъма и дори по-тежки усложнения с козината. Когато кучето е подстригано късо, а не трябва да е, то е изложено на влиянието на външната среда, на което принципно не би трябвало да е изложено. Това може да доведе до здравословни проблеми за животното! Затова трябва козината да поддържа в идеално състояние, понеже тя предпазва, тя помага за охлаждането му, освен дишането с отворена уста и единствените потни жлези на кучето, тези между възглавничките на лапите! Грижите са различни за всяка порода и тип козина!

Късокосместите породи също не остават по-назад в нуждите си. Те също имат нужда от грижи за козината, премахването на мъртвия подкосъм, почистване на уши, лапички, очи.

Кога е време за първото посещение?

15 дни след последната „бебешка“ ваксина. Без значение кой сезон е, без значение колко козина има. Ранните посещения на салона, и приучаването на кутрето от малко да чува машинка и сешоар, предотвратяват стреса в по- късна възраст. Това означава по-бърза и по-качествена работа, изпълнена с положителни емоции и за двете страни.

Колко време отнема една процедура?

Средно около 1,5-2 часа. Времето се определя от вида на козината (дълга, къса, с или без подкосъм и т.н.), степента и на поддържане (кучета които се сресват и нямат сплъстени топки косми отнемат по-малко време) и темперамента на животното – колкото по-спокойно е то, толкова по-бързо върви работата. Малките кученца, и тези, на които им е първо посещение отнемат по правило повече време.

Свържете се със собственика