Търсене

Виж профил

Къща за гости село Белица

Къща за гости село Белица се намира в с. Белица общ. Лъки обл. Пловдив на 60 км. от гр. Пловдив и на 14 км. от местноста Кръстова гора. Селото е разположено по поречието на река.

Разполага с четири спални и три тройни стаи, с общ капацитет от седемнадесет места. Две от стаите са с общ санитарен възел, а останалите са със самостоятелни баня и тоалетна. На разположение на гостите има напълно оборудвана кухня, както и вътрешна механа.

От механата се излиза на тераса под която минава река и от нея има красива гледка. Отвън до къщата има камина на която може да се изпече родопско чеверме или да се ползва за барбекю, а от другата страна има пещ за печене на фурна и също става за направата на бербекю. До самата къща има навес с маси под който може да се седне и от другата страна беседка на която масата и пейките се въртят.

По желание на гостите и предварителна заявка може да се приготвят различни родопски специалитети за хапване (пататник, родопски клин, качамак, родопско чеверме въртяно на шиш и др.)

Цена на нощувка на легло 15 лева, със закуска (кътми, питурки) 20 лева.

В близост до къщата минава река, над която има изгреден мост и може да се премине от другата страна и да се стигне до беседката. В селото има изградени две еко пътеки. Едната е с дължина до един километър и минава покрай реката и не се натоварва човек при прехода. По пътя на пътеката има изградени места за почивка като и барбекю, за децата има люлки и хамаци, чешми от които може да се пие вода и свършва до пещера, не много голяма.

Другата пътека е с дължина около 4 км. доста стръмна има места за почивка и по нея се стига до местноста Кръстова гора.