Търсене

Виж профил

Къща за гости село Тюленово

Къща за гости Орхидея е изключителна възможност за вашата семейна почивка на Северното Черноморие. Разположена е в сърцето на с. Тюленово на 300 м от изключителните скални образования. Къщата осигурява комфорт за 4+2 гости. Разполага с две отделни спални – една с двойно легло и една с две единични, баня и всекидневна, комбинираща оборудван кухненски бокс, зона за хранене и мека мебел (разтегателен диван). Насладете се на морския въздух на дървената верандата, към която е осигурен достъп от всяка стая. Къщата разполага с климатик, телевизия и интернет. На ваше разположение е градина с тревна площ и едно  паркомясто в двора.

Забележителности в с. Тюленово

Село Тюленово се намира на 12 км южно от град Шабла и на 30 км от граничен пункт Дуранкулак. Най –впечатляващия обект, на брега на Тюленово, определено е скалната арка. Тя започва от сушата и се спуска в морето. Подобно природно творение имаше само на още едно място в Европа – „Лазурният прозорец“ на остров Гозо (Малта). За съжаление той се срути през 2017г. Сега скалната арка в Тюленово е единствената по рода си на Стария континент. Арката се е превърнала в любимо място за туристи, фотографи, риболовци и любители на екстремните преживявания. Поглеждайки встрани от арката ще видите скалата „Самотника“. Тя е любима за екстремните катерачи. Други интересни скали, пещери и образувания в района са: „Ашалък“, „Киприя“, „Дупката“, „Мартина“ и др. Тюленовата пещера е най – дългата подводна пещера в България. Тя е цели 107 м. едноетажна е и има разклонения. В нея през 1978г., са открити останки на тюлен монарх.

Забележителности в района

На 6 км северно от с. Тюленово се намира Шабленския фар. Той е най – северния български морски фар. Също така е и най- стария морски фар на българското черноморско крайбрежие. Със своите 32м височина е и най – високия фар в страната. Официално е открит е през 1857г.
Южно от фара се намира едно красиво кътче – Малкото море. Районът е подходящ за плуване, разходки, гмуркане и често се посещава от семейства с малки деца. Малката лагуна с пясък прозрачно чистата вода ще ви оставят без дъх.
В близост се намира национален археологически резерват „Яйлата“, който представлява голяма скална тераса с площ 300 декара, отделена от морето от скални масиви с височина 50-60м. В местността е разположен „пещерен град“ от 101 т. нар. „жилища“ – естествени пещери, дооформени от човешка ръка, датирани към V хилядолетие пр. н. е.

Ценова листа

Зимен сезон 01.10. – 30.04.
Летен сезон 01.05. – 01.10.

Силен зимен от 01.12 – 10.03.

Слаб зимен

Силен летен от 01.06 – 30.09

Слаб летен

120лв.

120 лв.

120лв.

120 лв.