Виж профил

Къща за гости Жеравна

Къща за гости Уют, Жеравна разполага с леглова база от 6+2 места.

Къща за гости Уют Ви очаква!

Отдава се напълно самостоятелно и целогодишно, къщата е с капацитет 6+2. Разполага с 2 (две) спални помещения – стая със спалня и единично легло и стая с 3 (три) единични легла, санитарен възел, сешоар, ютия, гладачна маса, цифрова телевизия, интернет, паркинг, външно барбекю с работен плот и мивка, голяма веранда с изглед към местността Добромерица, където се провеждат ежегодният Фестивал на фолклорната носия.

За да не ви липсва домашна уютна атмосфера, на ваше разположение са обширна трапезария с кухненски бокс, напълно оборудван с печка, котлони, кафе машина, електрическа кана, микровълнова, тостер, гофретник, хладилник и всички необходими принадлежности за приготвяне на вашата любима храна.

Отоплението през зимния сезон е с камина с твърдо гориво и еко брикети, като допълнително във всяка стая са монтирани конвекторни печки.

Жеравна…Едно китно селце в сърцето на Източна Стара планина. За него мнозина са чували, но все още не са го посетили. А това е идеалната дестинация за всеки съвременен човек.

За любителите на литературата Жеравна пази спомен за Йордан Йовков. В една от стаите на родната къща-музей на писателя се съхранява писалката, с която са написани Старопланински легенди и са изваяни образите на Шибил, Индже, Рада, Пауна, Тиха.

За почитателите на изобразителните изкуства и архитектурата този архитектурно–исторически резерват предлага богата колекция от резбовани тавани, кръстове и икони с дърворезба и невероятни стенописи в действащия храм от началото на 19 век Св. Николай. В бившето училище – днес художествена галерия – ще попаднете в света на естетичното с творбите на някогашни и съвременни майстори.

Около 200 къщи във възрожденски стил съхраняват спомена за майсторството на възрожденските занаятчии. Сред тях са къщите-музеи на Руси чорбаджи и на Сава Филаретов – един от възрожденските просветители, положили основите на модерното българско училище.

На всеки ъгъл в Жеравна има чешма.