Търсене

Виж профил

Студио за красота Казанлък

Лазерна епилация представлява премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото чрез лазерна технология. Импулсът на лазера има свойството да се привлича от меланина (пигмента) в косъма, където светлината му се превръща в топлина и унищожава луковицата на косъма.

Подготовка за лазерна епилация.

Трябва да се поправи на 2-3 дни преди процедурата е по-добре да не се правят слънчеви бани за да се избегнат изгаряния на кожата и да се изключи риска от хипопигментация (прекомерното изсветляване) на кожата.За 2-4 седмици е необходимо да се откажете от каквито и да било методи за епилация, освен бръсненето. Това е необходимо за да остане космения фоликул, в противен случай третирането с лазер ще бъде неуспешно. В деня преди процедурата върху областите, където космите ще бъдат премахнати, не се препоръчва използването на каквито и да било лекарствени и козметични продукти. Това ограничение се дължи на факта, че останалите микрочастици от страничните средства могат да повлияят върху лазерното лъчение, да променят траекторията на лъча или да способстват за появата на изгаряния. Подлагането на процедурата се препоръчва с дължина на космите от 1-2 мм.

Всеки човек има различна поносимост на болка и освен това още не се е появил методът, който след шест или десет процедури ще премахне космите до живот. Ако извършите пълния курс на препоръчаните за вас процедури, то може да очаквате космите да станат първо много слаби, лесно да падат сами, да се забави доста растежът им и постепенно да се разредят до толкова, че почти да изчезнат или много лесно да бъдат махани със самобръсначка.