Търсене

Виж профил

Виж сайт

На страниците на този сайт може да разгледате различни видове накити с имена, ръчно изработени лично от мен. Мога да Ви предложа колиета, гривни, обeци, брошки, ключодържатели и др. с Вашите имена или с имената на ваши близки и приятели. С тази работа се занимавам от 1999г. За мен е истинско удоволствие когато видя радостта в очите на някое детенце след като съм му написал името. Тъй като си обичам работата, а я практикувам само през лятото по черноморските ни курорти, реших да направя този сайт за да мога да работя и през зимния сезон. Специално за тези имена ми отне доста време докато се науча да ги пиша, но имах късмета да се уча от най-добрия учител.

Чудесна идея за подарък!

Всяко име е уникално и се прави специално за Вас, като на края може да бъде завършено с някакво украшение /сърчице, цвете, звездичка и др/. Имената се изработват от посребрена, позлатена и сребърна жица.

В работата много ми помага съпругата ми. На щандовете на които работим през лятото изработваме и други видове накити с имена. Един от тези видове е сувенир с име върху оризово зърно. Върху едно малко зрънце ориз можем ръчно да ви напишем име/имена, дума/думи, послание, дата, да се нарисува нещо мъничко (сърце, цвете, звездичка, усмивка и тн). Може да се пише и от двете страни на зърното, така че могат да се поберат най-малко 20 знака. Самото писане се прави с много тънък рапидограф директно върху зрънцето.

Оризчето след това се поставя в стъклен флакон напълнен със специална боя, която да го запази за дълго време, а и така се вижда уголемено. Можете да избирате между много различни такива форми. За пример – сърца, слонове, рогчета, звезди, риби, котви, делфини и т.н. Тя може да се направи на колие, гривна, ключодържател или висулка за мобилен телефон. Изкуството на изписване на името върху оризово зърно започва преди много векове и се свързва с това, че носи късмет на притежателя си. Уникалните бижута са прекрасен подарък за всеки повод, включително рождени дни, имени дни, годишнини и всякакви други празници.

Предлагаме и една ръчно изработена играчка, която се казва Космическо цвете. Тя може да се трансформира в 260 различни форми. Това е нова версия на една много стара играчка, която се казва Лотус. Тя произхожда от Индия като средство за медитация, която е описана в книгата Ведите (Ведите са четирите най-свещени книги на индуистката религия. Те се смятат за едни от най-старите книги написани някога от човечеството. Ведите имат истории за индуските богове, инструкции за ритуали, химни, поезия и молитви).

Космическото цвете е игра подходяща за всички хора, без значение от възрастта. Повечето от родителите го вземат за децата си, защото развива тяхното въображение и начина на мислене. Помага също за развиване на финната моторика. Има инструкция, на която са показани 20 основни форми.  За останалите трябва вашата собствена фантазия да се потруди, а и така тествате своите умствени способности. Можем да предложим богат избор на цветове на мънистата.