Търсене

Виж профил

Логопед Кубрат

„Малвина“ е център за работа с деца.

Предлага:

  • частна занималня за най-малките ученици, развива полезни умения и талантите им, подкрепя родителите в етапите на ранното детско развитие. Място, в което детето открива нови светове, приятели, мечти, събития, преживявания и опит. Вярвам, че чрез всеотдайната ни работа с децата днес, постигаме позитивна промяна, която е гарант за по-доброто утре на обществото ни.
  • В центъра работи екип от логопед, психолог и ерготерапевт, който предлага на семействата специализирани консултации за развитието на говорните, езикови и комуникативни умения още от най – ранна детска възраст. Горепосочените възможности се оценяват и интерпретират в контекста на особеностите на общото физическо, неврологично, психомоторно, сензорно, поведенческо развитие на всяко дете. Специалистите от ,,Малвина“, предлагат широка палитра от терапевтични подходи с цел превенция или при констатирани проблеми в говорното, езиково и комуникативно развитие. Вярваме в ефективността на екипната работа, ранната интервенция и гъвкавият подход, който се ръководи от актуалните потребности на детето.

Центърът предоставя защитена и стимулираща среда, в която чрез игра децата учат с лекота, придобиват така нужните умения да се изразяват и общуват. Оборудван с няколко помещения, с различна организация на пространството, които се използват спрямо потребностите на детето и целите, които сме си поставили заедно с родителите. Разполага и с кът за родители.

За нас работата с деца е мисия, отговорност и призвание. Играта е най-прекият път към сърцето на детето, а родителите му са най-добрите ни партньори. Няма дете, което да не иска да общува, но има такива, които не са намерили своя начин на изразяване. Нашата цел е да намерим и развием тези изразни средства, които в най-голяма степен отговарят на изискванията и потребностите на семейната и социалната среда, в които всички да се чувстват пълноправни и активни участници.


Как се роди идеята за името на центъра?


В „Пинокио“ ,татко Джепето се моли на най-ярката звезда в небето да има „истинско момче“. Синята фея Малвина слиза от небесата и дава живот на малкото дървеното човече Пинокио. По време на приключенията, през коитопреминава Пинокио, докато се превърне в истинско момче, Малвина го напътства по правилния път. Така, както Малвина, и ние, с работата ни в този център, искаме да се превърнем в извор на живот, вдъхновение и надежда за децата,които имат нужда от нас!


Образование:


ШУ,,Епископ Константин Преславски”-Магистър- начална педагогика
ШУ,,Епископ Константин Преславски-Магистър- логопед
ТУ,,Св.св Кирил и Методий“-Магистър-психолог


Обучения:


1. Изследване на фонологичното осъзнаване и бързото серийно назоваване като предиктори за нарушенията при четенето при деца и ученици ог 4 до7 години чрез картинен тест за фонологично осъзнаване;
2. Оценка на четенето/декодиране/и неговите нарушения при ученици от първи и втори клас;
3. Разграничаване на ранно детско заекване от нормална дисфлуентност;
4. Терапевтични насоки по развитието на фонологичното осъзнаване при деца с типично и атипично поведение;
5. Рейтинг скала за оценка на детското развитие DEVELOPMENTAL PROFILE 3;
6. Рейтинг скала за оценка на детския аутизъм CARS2;