Виж профил

Детски футболен клуб Стара Загора

Детски футболен клуб „Олимпия Спорт“- Стара Загора е създаден през 2013г. В клуба тренират деца от най-ранна възраст (5-6 годишни) до старша възраст. Отбора разполага с чисто нова, модерна база на стадион „Колодрум“. Стадиона разполага с две малки закрити игрища- 40м.-20м. и голям терен с размери 95м.- 60м. Всички игрища са с осветление. Стадиона разполага и с 4 съблекални.

Също така на територията на комплекса се намира и новопостроено заведение, на което всички родители и спортуващи могат да отдъхнат. Всички отбори от школата вземат участие в първенствата администрирани от БФС. Клуба дава възможност на стотици деца да се докоснат до най-великата игра и да получат шанс за изява, и който заслужава да пробие към мъжкия футбол.

Освен на клубната база, отбора развива и дейност в детските градини и училища, като целта е децата да бъдат запалени по футбола и при желание да продължат да развиват качествата занапред. Всяка година клуба организира турнири за всички деца от детските градини и училища, за да могат да покажат наученото през годината.

Също така организираме „Купа Олимпия Спорт“ , в която взимат участие 42 отбора от цяла България. Турнирът се превърна в един от силните в страната.