Виж профил

Развъдник за добермани Перник

Имаме удоволствието да ви посрещнем на страницата за нашите добермани. Тук ще намерите подробна информация за тях, както и за кучетата, които са живели с нас преди и които ще се появят в бъдеще.

Надяваме се, че страницата ни ще бъде не само информационна, но и ще се превърне в място за комуникация за феновете на породата Доберман. Добре дошли!

Очакваме с нетърпение да чуем от вас.

История:

Средата на 1996 година за първи път имах удоволствието да се докосна до породата Доберман. Бях на 18 години когато по незнайни за мен причини реших, че искам да имам Доберман. По това време породата не беше толкова разпространена в България и се намираше трудно. В родължение на месеци се опитвах да намеря човек от който да купя куче и на края успях.

В едно списание открих обява за кученца, които бяха на 60 дни и очакваха новият си собственик. Веднага се свързах със продавача, и още същия ден отидох да ги видя. Бях решил, че искам мъжко куче. Беше останало само едно. Нямах избор. В момета в който влязъх в апартамента къммен изтичаха пет малки сладурчета и вече нямаше връщане на зад. Беше любов от пръв поглд.

Любов която промени и осмисли животът ми. Срещнах приятел, който през целият си живот ме обичаше всеотдайно и безусловно. Тогава нямах опит с обучението на кучета и започнах да търся литература по темата, която също се намираше много трудно. В крайна сметка успя да открия достатъчно информация и с малкият Арон започнахме да се обучаваме взаимно. Оказа се по-лесно от колкото очаквах новият ми приятел буквално ми четеше мислите. С такова желание и лекота учеше и изпъняваше всичко, че чак ми изглеждаше невероятно.

През годините се превърна в достоен предстаител на породата и се радваше на вниманието на много женски, но така и не си оставих кученце то неговата кръвна линия. Бях млад и още имаше какво да науча от живота. Така се роди любовта ми към породата. След като свърши земният му път обзет от тежката загуба бях решен никога повече да не се отдавам така на друго куче. Но както се казва времето лекува. Не можах да устоя и отново взех мъжко кученце след което няколко месеца по-късно и едно женскои така през 2016г се появи развъдникър ми Par Excelence.

Една страст която ще бъдес мен до сетният ми дъх. Една любов която никога не ще угасне.

Свържете се със собственика