Виж профил

Пчелни кошери Козлодуй

Пвц инвентарът и кошерите са изработени от разпенено ПВЦ, като предимствата на този материал в сравнение с дървения са: ниска топлопроводимост и тегло, устойчивост на агресивна среда и атмосферни влияния.

ПВЦ капакът е със тегло от 1 кг което улеснява физическият труд на пчеларя.Така конструиран и независимо от теглото не е нужно да се затиска със тежести което води до още по лека и бърза обработка на семействата

Мини нуклеус за производство на майки.

Пчелогонката е неразделна част от пчеларския инвентар, лесна за използване, спестява много време и труд на пчеларя, осигурява експедитивност при влошени атмосферни условия. И не на последно място – стресът на пчелите е ограничен до минимум.

Конструкцията на дълбокото дъно осигурява с едно завъртане на прелката да се преминава от нормално състояние на пчелното семейство в работно, за добиване на прашец. Основно предимство на дъното от ПВЦ в сравнение с изработените от дървен материал е по-лесната дезинфекция и липсата на деформации и гнилостни процеси по време на дългогодишна експлоатация.

Един пчелин се нуждае по всяко време на годината от запасни майки. Оплодният корпус с три отделения осигурява възможност за собствено майкопроизводство, ефективно сформиране на отводки, както и възможност за обединяване или разделяне на отделенията, съгласно нуждите и сезона.

Мини нуклеусите за производство на майки е предпочитано за майкопроизводство, поради лесното заселване и поддържането на минимален ресурс от пчели.

Милеровата хранилка е слабо позната в България, но поради своята рационалност и доказаните си множество предимства, все повече се утвърждава като задължителна част от кошерната конфигурация.