Виж профил

Къща за гости в Жеравна

Добре дошли в Къща за гости „Песента на колелетата“!

Къщата е подходяща за летен и зимен и туризъм, за семейства и приятели!

Къща за гости „Песента на колелетата“ се намира в живописното Старопланинско село Жеравна. Стартирахме с една мечта – да запазим автентичността на българската селска къща и да я съчетаем с уюта и всички удобства от нашето съвремие.

Къщата разполага с 5 двойни стаи, закрито барбекю с кухненско обзавеждане, тераса с приказна гледка към цялото село и паркинг.

На първия етаж се намират 2 стаи, всяка от които със самостоятелен санитарен възел, а на втория етаж – 3 двойни стаи с общ санитарен възел. Всички стаи са оборудвани с нощни шкафчета, скрин, гардероб, телевизор, безжичен интернет. На втория етаж се намира и скритото съкровище на къщата – тераса с приказна гледка към цялото село и мястото, на което се провежда Фестивал на фолклорната носия – Жеравна.

Подовете са застлани с автентични Котленски пътеки, изтъкани от ръцете на снаха и свекърва – баба Мика Парчева и баба Недялка Парчева, а леглата – с автентични родопски одеала.

Локацията на къщата е идеален избор за семейства с малки деца. Намира се на асфалтирана улица с лесен достъп както за автомобил, така и за бебешка количка. Пред къщата има възможност за паркиране на 6 автомобила.

Пред портата на къщата се намира малка детска площадка с люлка и пързалка и селска чешма.

Къщата е подходяща за летен и зимен и туризъм, за семейства и приятели!