Търсене

Виж профил

Къщи за гости Павел Баня

Къща за гости СИЯНА е разположена в неголям китно озелененен двор в централната горна част на селото. Същата представлява изцяло нов бутиков комплекс от две къщи с общо 6 места за настаняване (и скорошно вдигане на капацитета на 10 места). Първата къща разполага с антре, две спални (за по двама човека), малка всекидневна и луксозна баня с тоалетна. Втората къща разполага с една спалня (за двама човека), механа с обособен кухненски кът и луксозна баня с тоалетна, и втора спалня (с предстоящо пускане в експлоатация – за четири човека) на втори етаж.

Механата е на мястото на стара каменна плевня, а стилно съчетания кухненски кът е оборудван с най – съвременни уреди за готвене и съхранение на продукти. Тук е акцентирано на естествените материали – камък, гранит и дъб. В двора има обособен открит кът за хранене и отдих, който освен прохладата от постоянно течащата от каменната чешма вода, от догодина ще предложи и атрактивна пещ с барбекю на дърва. За удобство на гостите в близост до къта за хранене и отдих е изградена и лятна кухня.

Освен туристическите дестинации (крепости, туристически пътеки и маршрути, резервати и водопади), посещението на местния исторически музей (с интересни археологически и етнографски сбирки) и възрожденски къщи и градини, като атракцион в къщата се предлагат и организирани от стопанина разходки със собствена моторна алуминиева лодка (в язовир „Копринка”). Лодката е 4–ри местна и е оборудвана със спасителни жилетки, колесар и съоръжения за риболов.

На разположение в обекта са и два велосипеда (детски и за възрастни) за разходки. Предстои и покупката на две АТВ-та  за организирани от стопанина разходки в планината. За комфорта на посетителите, абсолютно безвъзмездно са осигурени качествено кафе, дървени въглища, както и домашно приготвени вина и ракии.