Търсене

Виж профил

Солна стая Попово

*  Предоставя модерен метод за подобряване на здравето в контролирана среда – 100% безопасен и натурален, с помощта на най-съвременните технологии, които пресъздават микросредата на естествените солни пещери.

*  Изградена изцяло в синхрон с концепцията за солните пещери, които по естествен начин се грижат за имунитета и оздравителните сили на организма.

*  Създали сме най-близкия терапевтичен климат до тях, за да може да повлияете успешно, както сезонните вирусни заболявания, така и на остри състояния като: бронхит, пневмония, алергия, астма, ангина, хроничен фарингит, различни кожни заболявания като акне,  дерматит и псориазис. Благоприятно действа и само за повишаване на имунитета, като анти-стрес терапия и за възстановяване след вирусни инфекции и всякакви респириторни заболявания.

*  Подът и стените на солната стая са покрити с висококачествена природна сол (около 1500 кг.)

*  Има лампи от хималайска сол, а най-важното нещо е халогенератора, който разпрашава солта в стаята.

*  Нашият Халогенератор е от най-ново поколение, модел IRIS-36, той  впръсква фини частици сол (сертифицирана фармацевтична сол) с големина от 1-5 микрона в помещението и вдишването му оказва благотворно влияние върху тялото. Вие трябва единствено да се отпуснете и да се насладите на престоят при нас.

*  Халогенератора ни работи по време на цялата терапия и Вие може да усетите сухият солен аерозол още на 1-та минута.   В Солната стая се  поддържа влажност 50-60 %,  температура 24-25С  с инфрачервено подово отопление, което дава възможност децата да ходят боси и да си играят със топлата сол на земята в стаята. Усещането е, че сте на морския бряг.

*  Специалисти твърдят, че 40 минути в солна стая се равнява на 4 дни на морския бряг.

*  В нашето ежедневие присъстват много електроуреди, които излъчват положителни йони, т.е създава се т.н. електросмог. Те се натрупват в организма и нарушават естествения баланс. Последствията са – умора, стрес, депресия, безсъние, раздразнителност и др. Хималайската и медицинската  сол има естественото свойство да излъчва отрицателни йони, с което се неутрализира положителния заряд в организма.
При вдишване на соления въздух, молекулата на медицинската   сол навлиза във влажните дихателни пътища, при което се разпада и отделя отрицателни йони, в следствие на което се намалява стреса, депресията, умората и се подсилват съпротивителните сили на организма.

*  Осветлението и музиката създават релаксираща обстановка за бягство от ежедневния стрес и грижи. По време на сесията всичко, което трябва да правите е да седнете, да се отпуснете в удобно кресло и да дишате дълбоко.