Търсене

Виж профил

Солна стая Сандански

Солната стая е сухо стерилно помещение, стените и пода са покрити със сол. Влажността е 40-50%, температурата е 20-24 градуса. Концентрацията на аерозол е 10-15мг/м.

Чрез апаратура,наречена ХАЛОГЕНЕРАТОР, медицинска Алпийска каменна сол се разпрашава до частици с размер между 1-5 микрона. Така се образува сухия солен аерозол, който вдишвайки транспортираме до бронхите, алвеолите (най-малките дихателните пътища на белите дробове), както и в другите части на дихателната система, като синусите и носната кухина.

Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. Чрез него в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери,боровите гори,както и този на морския бряг.

Не се изисква специално облекло. Използването на козметика и силни парфюми е нежелателно. В солната стая не се храни, пие и пуши. Желателно е и 30 мин. след терапията да не се приема нищо, за да се възползваме максимално дълго от полепналата сол. Единственото условие е да се спазва добра хигиена. В солните стаи се влиза с калцуни за еднократна употреба.

За децата е истински забавно докато подсилват имунитета си или се лекуват да си играят в солта като в пясъчник, слушат приказки, стихчета, песнички. Терапията им продължава 20мин.

Възрастните се настаняват удобно в кресла, на приглушена светлина и спокойна музика, докато вдишват наситения със сол въздух. Терапията продължава 40мин.

Как помага халотерапията

Докато човек релаксира в някоя от солните стаи, халогенератор натрошава и отделя във въздуха миниатюрни солни кристали. След като се вдишат, малките сухи частици солен аерозол влияят благоприятно на дихателната система, като намаляват възпалението и премахват запушването на дихателните пътища, което води до по-лесно и подобрено дишане. Освен, че разширяват дихателните пътища, солните частици увеличават усвояването на кислород и ги прочистват от цигарен дим, прах и алергени. Когато солта попадне върху кожата, тя спомага за успокояване на възпаление, лющене или зачервяване, когато има някакви кожни заболявания. Основното при солната терапия е постоянството.

След няколко последователни терапии ще се усети чувствително подобрение в дишането, ще намалее свиренето в дробовете и кашлицата, а възпаленията по кожата постепенно ще се облекчат. Тъй като солната терапия е природен и безопасен метод, при нея няма възрастови ограничения. В специално изградените солни стаи за възрастни и за деца всеки може да изпита облекчението на терапията.

Свържете се със собственика