Търсене

Виж профил

Солна стая

Солната терапия използва антибактериалните, противовъзпалителни, абсорбиращи и муколитични свойства на солта. Ефектът върху дихателната система и имунитета се постига чрез вдишване на сух солен аерозол с определени параметри в специално изградени солни стаи. Солните частици навлизат в дихателните пътища, полепват по лигавиците, дехидратират и променят вискозитета на наслоени и задържани секрети, активират тяхното изхвърляне, стопират развитието на бактерии и други микроорганизми и предизвикват отчистващо действие.

Така дихателните пътища са подготвени да се справят с навлизащи бактерии и вируси – повишава се локалният имунитет и се предотвратяват усложнения. Попадайки върху кожата солните частици активират регенеративни процеси, стопират възпаления и развитие на бактерии, балансират нивото на pH и имат оздравителен и подмладяващ ефект.

Контролираната солна терапия се провежда в специално изградени за целта солни стаи. Всяка солна стая е оборудвана с халогенератор (уредът разпрашава солта на микронни частици), който пресъздавa и поддържа нивото на естествената концентрация и параметри на солен аерозол във въздуха както в солните мини. Прецизен сензор се грижи за неговото постоянно, правилно и безопасно дозиране. В лечебния резултат на метода се убеждават възрастни и деца с дихателни и кожни проблеми, без да страдат от странични ефекти. Така солната терапия бързо се превръща в една от популярните форми на природно лечение по целия свят. През последното десетилетие в САЩ и Европа са отворени хиляди солни стаи. Много СПА центрове включват солна терапия във възстановителните процедури, които предлагат.

Солна терапия Обикновено солната терапията е комплекс от няколко солни сесии. Броя и честотата им се определят в зависимост от симптомите и оплакванията. Времетраенето на сесиите зависи от възрастта на посетителите. Сесията за възрастни и деца над 12 г. продължава 40 минути, а сесията за деца под 12 г. – 20 минути. Това е така, защото човек на средна възраст прави около 12-15 вдишвания в минута, а малките деца около два пъти повече. По време на сесията всичко, което трябва да правите е да седнете, да се отпуснете и да дишате нормално. Можете да слушате музика или да подремнете. Децата в солната стая ще могат да се забавляват като в голям пясъчник или да проучават занимателните игри, предоставени за тях. В това време аерозолните частици ще работят по-пътя си до най-дълбоките места на белите дробове, а попаднали веднъж върху кожата – действието им е сигурно.

Opening Hours

Понеделник

10.00-19.00ч.

Вторник

10.00-19.00ч.

Сряда

10.00-19.00ч.

Четвъртък

10.00-19.00ч.

Петък

10.00-19.00ч.

Събота

10.00-14.00ч.

Неделя

Почивен ден