Търсене

Виж профил

Къща за гости в град Опака

„Стефчоватъ къща“, която се намира в гр. Опака на улица „България“ 6 има стаи за гости и може да се потопите в бита и ежедневието на старите капанци. Да се докоснете до всекидневието им в автентично запазена капанска стая от началото на миналия век с мангал и детска люлка. Да се разходите из двора и да видите къде са съхранявали местните капанци плодовете на своя труд – автентична плевня, хамбар, както и основното им превозно средство – оригинална магарешка каручка.

Изживяването и емоцията си заслужават!

Къщата е се отдава самостоятелно, разполага с кухня, посуда, барбекю и всичко необходимо за вашият уникален престой. Има чудесна площадка с маса под асмите и през късна пролет започват да растат лозовите листа и лятото и есента е много хубаво, защото и гроздето виси на долу! Има огнище, в тъмната част на деня, гостите ако желаят да си запалят огън. Огъня топли лицата и душата, а щурците не спират да свирят. Има и светулки и някоя кукумявка се обажда в далечината! Много е Хубаво!

В дрешника може да видите мангала? Преди много години капаните си отоплявали с мангал, слагат Жара в него и от горе котел с вода и по такъв начин са се отоплявали!

В едната стая  от тавана виси фенер, през ноща с него са излизали да отидат при добитъка, а отсреща в дупката е газова лампа с нея се осветявали стаята.

В близост може да се разходите до Крепчанския Скален манастир.

Цена за цялата къща – 300 лв.