Виж профил

Къща за гости Крън

Сред житни класове, ароматни рози и прекрасни слънчогледи в долината на розите и Тракийските царе е разположена къщата ни за гости „Сърцето на долината / The Heart of the valley“. Къщата е извън населено място, с асфалтов път до нея. Разполага с пет самостоятелни стаи, всяка със собствен санитарен възел, две от тях са тройни, три двойни и един апартамент за четири души. Стаите могат да бъдат наемани, както поотделно, така и цялата къща.

Има опция за допълнително легло във всяка стая. Капацитета и е 16+1. Имаме сауна и барбекю зона, която е закрита през зимата и открита през лятото с необходимата посуда, на разположение на всички гости.

В двора са обособени външно декоративно огнище, детска площадка с пързалка, люлка, батут и др. забавления, както и още пет зони за релакс с всички необходими екстри за пълноценна почивка. Имаме овощна и лешникова градина, лозе и обширни тревни и декоративни площи. Около нас има множество еко пътеки, природни и исторически забележителности.

Някои от тях са Казанлъшка гробница, Голяма Косматка, Хелвеция, Грифоните, Шушманец, Светицата, Голяма Арсеналка, Сарафова могила,Оструша, Музей на розата и розопроизводството, Исторически музей, няколко исторически къщи-музеи /Кулата, Дечко Узунов, Чудомировата къща и т.н./, храм паметник „Рождество Христово“ гр. Шипка, връх „Бузлуджа“, национален парк-музей „Шипка“ вр. Столетов, етнографски комплекс „Дамасцена“ с. Скобелево.

Екопътеки:

– Пътека през вековете и вратата на богинята с. Бузовград, водеща до Слънчевата врата „Мегалита“, „Мъжкия камък“ и др.

– Казанлък – яз. Копринка – древния тракийски град“ Севтополис“, намиращ се под водите на язовира, в който може да се практикуват водни спортове.

– Крън – Дереазлъ – местността „Мечките“- хижа Бузлуджа.

– Енинско ждрело с живописен водопад.

– Мъглижки водопад.

– „Пътека на здравето“ гр. Шипка и т.н.

В непосредствена близост е разположена вело алея Казанлък – Крън – Шипка. При интерес и предварителна заявка предлагаме и организиране на конна езда в с. Голямо Дряново.

В гр. Казанлък, който е на 3км. от нас, ежегодно се организира“ Фестивал на розата“, с грандиозни шествия по улиците на града и множество културни мероприятия в рамките на месец. Именно по време на този фестивал се провежда традиционен розобер, до нашата къща. Организират се и празници на Тракийските царе,също придружени с изложби и др. културни мероприятия.

В града има няколко разкошни паркове, два от които изпъкват, парк“ Розариум“ и парк „Тюлбето“, в който именно се намира и Казанлъшката тракийска гробница.

Цените ни са с включена шведска закуска, както следва:

  • 130лв. за двойна стая
  • 180лв. за тройна стая
  • 220лв. за апартамент
  • 880лв. за цялата къща /за 16 човека/

За деца до 2г.престоя е безплатен. Предлагаме бебешка преносима кошара.

Домашни любимци не се допускат.

Пушенето в къщата е забранено, с изключение на външните кътове и барбекю зоната.