Виж профил

Груминг услуги София

 • Рязане на нокти
 • Разресване
 • Разплитане
 • Къпане и оформяне
 • Подстригване
 • Стрипинг (отстраняване на мъртв косъм)
 • СПА процедури
 • Съвети за правилна грижа на домашни любимци

Зоо магазин

 • Храна
 • Козметика
 • Аксесоари
 • Дрехи за домашни любимци

Полезни съвети

И не на последно място, при нас можете да получите много ценни съвети за правилната грижа /къпане, подсушаване, справяне с разресването и особеностите на характера на кучето…/ за да бъдете по уверени и спокойни при отглеждането на вашия домашен любимец. Ще получите персонално внимание, любезно отношение и обслужване с много търпение и любов.

Къпане и изсушаване

От изключително значение е къпането да бъде с подходящи препарати. Кучетата имат различно PH от нашето и затова в никакъв случай не трябва да ползваме човешки шампоани и балсами. При нас използваме само висок клас, професионална козметика, според типа и моментното състояние на космената покривка.

Важен момент е изсушаването, защото при остатъчна влага може да се образуват екземи, да тръгне гъбична инфекция или да се образуват сплъстявания.

Изрязване на нокти

Ноктите трябва да бъдат подрязвани за да може лапичките правилно да заемат позиция и да се разпределя тежестта върху тях равномерно. Обикновенно веднъж в месеца това трябва да се случва. Ако оставим дълго време нокътя неподрязан, той може да се вреже в кожата и да предизвика дискомфорт и болка.

Почистване на уши

Ушите се почистват с подходящ препарат и тампон, а при някои породи се отстраняват космите от ушния канал защото те задържат мръсотията и могат да предизвикат инфекции. Ако по време на тази процедура открием нещо притеснително като неприятна миризма или големи наслагвания в канала, ще ви препоръчама посещение при ветеринар.

Разресване

Изключително важен момент за да бъде вашето куче здраво и с красива космена покривка е то да бъде много хубаво разресано и да няма сплъстявания.

Под сплъстената и не разресана козина кожата остава мръсна.Възпрепятства се естествената вентилация. Тези участъци задържат влага, която благоприятства развитието на микроорганизми. Възможна е появата на пърхут. За повечето четириноги приятели, тази процедура е неприятна и собствениците не могат да се справят с нея. Тук ние използваме специални спрейове, масла, маски и инструменти за да улесним разресването, но най-добре е да не допускате тежки сплъстявания.

Ако имате проблем с домашното разресване, трябва по-често да посещавате груминг процедурите. Ние ще изготвим специално предложение за вас, за да може да поддържаме кучето здраво и красиво.

Оформяне

Това включва така нареченото „хигиенно оформяне“, а именно почистване около интимните части и дупе, почистване на уши и очи, почистване на лапичките от косми между възглавничките. Подравняване на дължините при дългокосместите породи.

Препоръчваме такава поддръжка на месец и половина два, за да могат вашите домашни любимци да бъдат винаги в блестящи и най – важното здрави.

Сваляне на мъртва козина и подкосъм

При някои породи /дългокосмести и късокосмести/ мъртвата козина и ненужното количество подкосъм трябва редовно да се изресват за да ограничите опадането на огромно количество от тях в домовете си. Особенно в периодите на сезонното линеене. Стрипинга и изкъпването с подходяща козметика ще ви помогне да  намалите значително дискомфорта от досадното почистване на дрехите и домовете си от козина.

Подстригване

Подстригването е последния етап от цялостния груминг, който предизвиква най-големи емоции у стопаните. Предлагаме подстригване съобразено с породата и желанието на клиентите, като спазваме здравословното скъсяване при някои породи. Неправилното подстригване при породи с двоен косъм, може до доведе до частично или цялостно опадане на косъма/алопеция/. Космената покривка защитава кучето от прегряване през лятото и измръзване през зимата. Неправилно е схвашането, че с дългата козина ще му бъде топло. Напротив, ако обръснем до кожа има голяма вероятност то да получи топлинно прегряване и дори да изгорим нежната кожа от слънцето. Доверете ни се, ние ще направим най-доброто за вашия приятел, така, че той да се чувства комфортно, а вие да сте доволни и спокойни за здравето му. Всички инструменти и повърхности се дезинфекцират и стерилизират с подходящи препарати за да сведем до минимум възможността за разпространяване на вируси, бактерии и гъбички.