Търсене

Виж профил

Винарска изба Шалкенбош се намира съвсем близо до историческия град Тулбах в Western Cape, ЮАР.

Градчето Тулбах е открито от европейските заселници през 1658г. Той е четвъртият най – стар град на ЮАР, след Кейптаун, Стеленбош и Свелендам. Градчето се е явявало последна спирка на преселниците, преди да се впуснат от нос Добра надежда в безкрайните предизвикателства на новооткритите земи.

Винарската изба Шалкенбош е създадена в средата на 1700г когато Bernadus De Vaal се оттегля от длъжността си учител в Тулбах. Основната къща, построена в Cape Dutch стил е завършена през 1792г и в момента е национален паметник на ЮАР.

Шалкенбош се състои от четири, съседни ферми – Шалкенбош, Еденхоф, Сагтевлей и Делта, които покриват площ от 2500 хектара. В тях се отглеждат едър рогат добитък, овощни градини с кайсии и сливи, лавандула, пшеница, ечемик и лозята на Шалкенбош.

Лозята са разположени на надморска височина между 370м и 500м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах. Почвата е сходна с почвата открита в долината на река Рона във Франция, а микроклимата е уникален. Влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

Сортовете, които се отглеждат са: Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вина

Вината с етикет Шалкенбош са изработени от внимателно подбрани и подредени грозда, които се винифицират в основната сграда на избата. След това отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб. Така те се развиват с интензивен вкус и цвят, които са синоними за вината, произведени в нашите имоти.

  • Вината с етикет Еденхоф
  • Вината с етикет ISIS

Адрес

Адрес:

гр.Пловдив, бул.Кукленско шосе 23

Телефон:
Свържете се със собственика